EFT Therapie

EFT therapie bevrijdt u van pijnlijke traumatische emoties zoals PTSS en andere psychische klachten.

 

Wordt in uw hoofd steeds weer dezelfde film afgespeeld?

Loslaten van onverwerkte emoties

Uw eigenwaarde weer terug

Laat u niet langer uit balans brengen.
Leer uw eigen grenzen te bepalen en uzelf te waarderen zoals u bent.

Wat doet EFT

EFT de afkorting van Emotional Freedom Technique

EFT is een eenvoudige en efficiënte pijnloze methode.

Bekijk of schrijf een recensie

 

Geen maanden lange sessies

U ziet na een aantal sessies al snel vermindering van uw klachten.

EFT werkt alleen als er een gevoel aan uw probleem of klacht vastzit. Enkel als uw probleem emotioneel beladen is, kan dit aangepakt worden met EFT

Voor EFT is het belangrijk om te kunnen voelen/inleven. Dat wil niet zeggen dat u uw klacht/probleem niet met EFT kunt oplossen als u problemen hebt met voelen. In dat geval gaan we een manier vinden om dichter bij het voelen te komen zodat uw klacht/probleem kan worden opgelost.

 

Afspraak maken

 


Positieve bijwerkingen

De gewenste klacht verdwijnt; er komt rust over u, u ervaart vrede en ontspanning en een licht gevoel alsof u bevrijdt bent en verlost bent van uw klacht.

Het is mogelijk dat ook andere lichamelijke klachten emotionele klachten oplossen of afnemen door EFT zonder dat men daar direct aandacht aan heeft gegeven.

Klachten zoals trauma's, slapeloosheid, depressie, angsten, verdriet, onzekerheid zijn op te lossen met EFT therapie.

EFT: hoe werkt EFT

EFT tikt de emoties los en is een bevrijdingstechniek die u van emotionele en fysieke klachten bevrijdt.

Bij FT tikt u met uw vingertoppen op specifieke punten op uw lichaam terwijl u zich concentreert op fysieke, emotionele of psychische pijn.

U hoeft hiervoor geen kleding te verwijderen.

Dit tikken maakt de emotie los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de ervaring van de klacht of probleem.

De energie stroomt opnieuw vrijuit en u voelt zich in evenwicht/balans.

Volgens psychologische methodes, als bijvoorbeeld de psychoanalyse, moet u eerst diep in uzelf op zoek gaan naar deze ervaring voordat er begonnen kan worden met de verwerking van de klacht of het probleem. Niet bij EFT.

U tikt uw probleem weg met het kloppen met uw 2 vingers op een aantal meridiaan punten waar de emoties liggen.

We kloppen op meridiaanpunten omdat we ervan uit gaan dat via de meridianen als koppeling tussen geest en lichaam er snel een emotionele ontspanning kan worden bereikt om uw klacht op te lossen.

Waarom?

Volgens de theorie die aan de oorsprong ligt van EFT, is de oorzaak van alle negatieve emoties een storing in het lichaamseigen energie of meridiaansysteem. Bij EFT tikt u op bepaalde meridiaanpunten waardoor u vervelende ervaringen of fysieke ongemakken desensitiseert (minder gevoelig maakt).

EFT kunt u zien als een psychologische versie van acupunctuur met dat verschil er geen naalden worden gebruikt en de klacht wordt benoemd tijdens de behandeling.

EFT hangt geen enkele oosterse of esoterische filosofie aan (naast de aanname over het bestaan van meridianen).

Het belangrijkste is dat u zich kunt inleven in uw klacht/probleem.

U spreekt uw klacht uit en gaat op de meridianenpunten kloppen, de punten waar de emoties liggen. We kloppen/tikken met de vingers de emoties vrij zodat de energiebanen door kunnen stromen. En u wordt bevrijd van uw klacht/probleem.

EFT therapie is ook mogelijk met skype.