Recensies

Plaats uw recensie hier:

 

Recensies van andere gebruikers:

Gemiddeld: 4,00 van 4 op basis van 10 gebruikersrecensies

 - Geschreven door ME, 31-10-2022 19:21
Beste Emelie, het is inmiddels 6 weken geleden dat ik, bij jou was voor mijn 4-daagse herstel. Met een vreedzaam gevoel kijk ik terug op de vierdagen bij jou in je villa. Ik kwam bij jou binnen op nul krachten, met veel pijn en diep in verwarring. Maar na de 4-daagse herstel kon ik vrede sluiten met mijn verleden, met mijn disfunctionele nest (narcisme en borderline) waarin ben ik grootgebracht. Ik keer naar huis met een opgeheven hoofd, met meer hoop en zelfvertrouwen. Dit komt voornamelijk door je goed samengestelde 4-daagse programma, je goede zorgen, door de warme en zorgzame lotgenotengroep en bovendien door de rust en warmte dat je villa heeft mij aangeboden. Ik ben heel erg ervan bewust dat al jouw adviezen moet nog' eigen', worden. Af en toe trap ik nog weleens in dezelfde valkuilen. Maar alleen het feit dat ik ben nu meer bewust ervan geworden, om mijn grenzen beter te stellen en beter voor mezelf te gaan zorgen is zeker een grote aanwinst. Ik handel nu ook meer vanuit het rust en mijn omgeving merkt het dat ook wel. Emelie, Ik zal je eeuwig dankbaar zijn. Bedankt dat je mij heeft begeleid tijdens mijn zoektocht om mezelf terug te (her)vinden. De 4-daagse herstel is zeker een aanrader.
 - Geschreven door Huib, 20-10-2022 09:03
Hoi Emilie, fijn dat ik de vierdaagse heb mogen meemaken. Heeft me een stap in de goede richting gegeven.
 - Geschreven door Esther, 28-09-2022 18:09
Beste Emelie, Met een goed gevoel kijk ik terug op de vierdaagse in augustus. Ik voelde me thuis, de warmte en kracht van jou en heb alle adviezen tot me genomen. Mijn boekje is mijn levenshandleiding die ik er af en toe naast houd. Soms trap ik nog wel in een van de valkuilen, maar ik word sterker en krachtiger. Ik doorzie meer. Mijn omgeving valt het ook op en vind mij ineens een ander mens met meer daadkracht. Ik kan makkelijker loslaten en meer kijken naar wat nu echt belangrijk is en wat voor mij van belang is. Dat is al een hele stap. Ik ben dankbaar voor die levenservaring vanuit jouw coaching en de positieve reacties uit de omgeving. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Waar ik eerst wat sceptisch stond tegenover EFT zie ik in, nu ik mij er wel voor open zet door het vertrouwen in jou, dat het rendement brengt en mijn triggers verlaagt. E.Lange
 - Geschreven door N, 25-08-2022 15:40
Hallo allemaal, ik heb 3 jaar lang een relatie gehad met een dame die achteraf gezien leed aan de ernstige persoonlijkheid stoornissen; borderline en psychopathie, met vreemde stemmen in haar hoofd. Dit heb ik tijdens de relatie nooit geweten, totdat ik na de breuk bij een goede psycholoog terecht ben gekomen en boeken hierover ben gaan lezen. Hierna viel alles bij mij op zijn plaats en begon ik alles wat er gebeurd was tussen ons in de 3 jaren te begrijpen. De relatie is zeer heftig geweest op alle ondenkbare vlakken, ook op financieel en zakelijk gebied. Toen mevrouw kwam had mevrouw een bedrijf welke spoedig failliet zou gaan. Deze heb ik helemaal op orde gekregen welke mij veel geld, zorgen en tijd hebben gekost om er een winstgevend bedrijf van te maken. Ook lag zij persoonlijk in de kreukels, welke ik door haar goed en liefdevol te begeleiden, samen met haar heb opgeknapt. De gehele relatie was bijzonder mooi, maar ook wel eens (te) moeilijk. Er waren ook elke keer vreemde problemen en heftige ruzies waar ik mijn vinger maar niet achter kon krijgen. Natuurlijk zag ik weleens rode vlaggen, maar vanuit mijn mensenkennis en goede rechtvaardige hart heb ik er altijd op vertrouwd dat mevrouw tijd nodig had om vanuit haar erg moeilijke situatie (begin relatie) uit te kunnen groeien naar een relaxte dame met een diepe innerlijke band en een mooie toekomst met elkaar, waarbij al haar privé en zakelijke problemen door mij ook opgelost zouden worden met altijd goede afspraken met elkaar. Alle problemen had ik na 3 jaar allemaal opgelost, mevrouw zelf was weer helemaal op orde, ook financieel en haar bedrijf draaide weer goed. Toen ontplofte door haar bewuste strategische toedoen de relatie. Van de ene op de andere dag was het: ik hou niet meer van jou (definitief splitten), omdat haar diefstallen, misbruiken en oplichting aan het licht kwamen. Er kwam plotseling een heuse psychopaat tevoorschijn (ik had haar ontmaskerd), die geleid vanuit haar onterechte angsten (innerlijke leegte en geen zelfbeeld), beestachtig heeft huisgehouden. De hardste "klappen" in mijn leven heb ik toen in korte tijd moeten incasseren. Uitgeleende gelden kreeg ik niet meer terug, zij had beleggingsaandelen uit mijn bedrijf gestolen en er bleken honderden gesprekken met mij opgenomen te zijn geweest door mevrouw om tegen mij te kunnen gebruiken. Achteraf zie ik dat ik zeer ernstig misbruikt, zwaar opgelicht, bedrogen, gechanteerd, voorgelogen en ook persoonlijk bedreigd ben geweest. Zij heeft bij mij een financiële schade achtergelaten van circa een half miljoen euro, en mij in een extreem burn-out gebracht. In augustus ben ik 4 dagen bij Emelie geweest. Hiervoor had ik de laatste maanden al veel geleerd in de psychologie en Emelie had in deze 4 dagen een draaiboek waarmee alles nogmaals heel duidelijk voor mij werd en welke toekomst gericht is. Vooral haar visuele uitleg met de rode en blauwe poppen, waarbij de rode pop (psychopaat, borderline) een blauw masker draagt en je een spiegel voorhoud, zand in je ogen strooit en je doof maakt vond ik erg helder. Ook haar uitleg over het blokje wat ze aan je ziel geven, middels spiegelen en manipuleren, om je ziel 100% compleet te maken (aantrekken, dus je bent gelukkig), en welke ze weghalen om je te treiteren (afstoten, dus je bent ongelukkig). Doordat zij het blokje elke keer uit je ziel halen, ga je tijdens de relatie steeds meer en meer je best voor ze doen en word deze ongelijkwaardig. Op deze manier krijgen ze je gaande de relatie helemaal in hun macht en breken ze je keer op keer. Op slot word je als "oud vuil" behandeld en ga je er geestelijk compleet aan onderdoor. De 4 dagen heb ik als positief en aanvullend op mijn helingsproces ervaren. Ook heeft het mij geholpen om mezelf weer meer terug te vinden. Emelie, mijn dank hiervoor. Ik was een sterke geslaagde ondernemende man die altijd vanuit zijn innerlijke zielskracht, gevoel, verstand, rechtvaardig en met heel veel liefde en respect met deze dame is omgegaan. Na de ontzettende heftige plotselinge breuk, welke onbegrijpelijk is geweest en totaal niet in verhouding, ben ik volledig gebroken en de weg kwijt geweest. Het contact werd door haar in één keer geheel verbroken. Harteloos, egocentrisch en compleet gevoelloos en gewetenloos is de dame vertrokken met de Noorderzon, zonder echt te beseffen welke verschrikkelijke vernielingen en schade zij bij mij heeft achtergelaten. Met ontstellend gebrek aan empathie, berouw en geweten van haar blijf ik berooid en beschadigd achter, zonder ooit maar één keer dank je wel voor alles te zeggen. Onbegrijpelijk en te bizar voor woorden. Door hulp om mij heen vanuit mijn kinderen, vrienden, advocaten, psychologen en coachen ben en zal ik er weer helemaal bovenop komen, ik vertrouw op mijn innerlijke ongekende kracht vanuit mijn ziel en zal hier heel veel sterker uitkomen. Dit verhaal is een ernstige levensles voor mij en de mensen om mij heen. Mijn zakelijke, juridische en psychologische kennis wil ik in de toekomst gaan inzetten om mensen in nood bij te kunnen staan. Groeten, N
 - Geschreven door Debora Vos, 02-11-2021 11:44
Voor een ieder die te maken heeft of heeft gehad met borderline, narcisme, psychopathie of een andere vorm binnen dit spectrum, raad ik het 4 daagse herstel aan. Niet alleen leer je over de mensen in je omgeving, maar ook veel over jezelf. Vaak zit er meer achter dan het "probleem" wat zich op het moment voordoet. Begin Oktober van dit jaar heb ik de 4 dagen herstel therapie gevolgd in de mooie villa van Emelie...je word erg verwelkomd en Emelie is naar mijn mening een puur op(r)Echt mens, warm maar ook tegelijkertijd een beetje pittig en duidelijk. Ze draait er niet om heen , omdat ze zelf precies weet hoe het is en hoe het anders kan. Uiteindelijk moet je het zelf doen maar zij geeft je goede handvaten en staat je bij waar nodig. Buiten dat , wat voor mij erg belangrijk is , is dat ik mij gelijkwaardig voel bij Emelie 🙏🏼❣️ In deze 4 dagen heb je met gelijkgestemden te maken en ga je opdrachten doen zowel individueel als in de groep samen met Emelie. Ook heeft de EFT sessie met Emelie veel losgemaakt. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar het is al een stap meer in de goede richting. In deze 4 dagen word er ook echt goed voor je gezorgd; Emelie kan heerlijk koken :) en men zorgt voor de juiste ontspanning. Lieve mensen, die worstelen met een ongezonde relatie of situatie zoals eerder beschreven en niet weten wat te doen; bij Emelie ben je op een goede plek. Het is een goede stap in de juiste richting. Lieve Emelie, nogmaals dank voor alles en for being YOU❤️🙏🏼
 - Geschreven door Christa, 18-10-2021 09:38
Aan iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht raad ik het 4-daags herstel aan na misbruik in een relatie. Je bent niet zomaar een slachtoffer. Je bent niet zielig en nee je bent juist niet iemand die de ander graag de schuld geeft. Het heeft jaren geduurd, voordat ik erkende dat de enige weg naar heling juist de ander ook verantwoordelijk stellen voor het misbruik in een relatie, essentieel is. En niet alleen jezelf de schuld te geven, ofwel de ander te geloven, maar die jou tot het bot toe tergde met alles wat er mis zou zijn aan jou. Opmerkelijk was en is dat in de groep van a juni 2021 er een rode draad liep. Allen waren in het betrokken geweest met in relaties, waarin er geen evenwichtige emotionele verhouding was. Bizar om te ervaren dat juist de zogenaamde stoornissen, waar wij allemaal volgens onze ex partners aan leden, geinternaliseerd waren in ons. En wij de zware emotionele gevolgen hiervan soms al jaren lang met ons meedragen en of droegen. Een narcistisch mens is een onzichtbare misdadiger, die slechts als leeg omhulsel er op uit is alles om zich heen te vernietigen. Als eerste graag dan vooral jou en jouw eventuele kinderen, omdat je zijn/haar spiegel bent geworden. Ga er uit, loop weg, wees niet een spiegel, want hij of zij ziet jou niet. Je bent geen partner voor hem of haar. En als je afvraagt waarom? Nou, ook dat leer je: daar is geen antwoord op. Gewoon wegwezen. Emelie laat je inzien hoe mooi en goed je bent als mens!  Dat je geen enkele morele verplichting hebt aan die persoon en dat er een open weg is naar de toekomst, waarin er ooit wel weer een partner zal zijn die gelijkwaardig is. Het is inderdaad verdrietig te realiseren dat een narcist never nooit om je gaf, geeft of zal geven. Maar zie het als de meest waardevolle les in je leven en zoek de mensen om je heen die jou wel waarderen en van jou houden. Emelie is een geweldige lieve en goede gastvrouw met veel liefde voor haar medemens. Goede workshops, heerlijk eten, fantastische omgeving. Door haar, Emwlie, zelf ontwikkelde unieke methode van de rode en de blauwe mens toe te passen en te herkennen in mijn leven, is er een wereld voor me open gegaan. Eindelijk kan ik op een afstand kijken naar mensen en zonder schuldgevoel de grens trekken bij onbeschoft, trainerend, manipulatief, bizar of krankzinnig gedrag door een persoon in mijn leven. Zelf de grens trekken dus. Genoeg is genoeg!! Dank Emelie,  voor de wijsheid en leerzame dagen!!! Christa 
 - Geschreven door Claire, 14-10-2021 19:49
Nadat ik de vader van mijn kinderen 14 jaar had bestudeerd, hoorde ik de term narcist en viel alles op zijn plek. Het is helaas niet makkelijk om los te komen van een narcist en met alleen het lezen van boeken heb ik het niet gered. Ik voelde dat ik nog meer nodig had dan dat en door het lezen van 'het interview met een narcist' kwam ik op haar site terecht en heb ik besloten om me op te geven voor de 4 daagse. Behalve dat het heerlijk was dat Emelie lekker voor je kookte was het natuurlijk ook heel zinvol door de inzichten die zij ons gaf. Snap nu het verschil tussen leuke mannen en narcisten. Verder heb je na de retreat nog een skypegesprek met haar om je persoonlijk klaar te stomen voor de dingen waar je nog mee worstelt. Emelie is als mens ook prettig en toegankelijk waardoor de sfeer in de groep ook snel gezellig wordt en veilig voelt. Kortom nuttige info in een gezellige setting voor een vriendelijke prijs. Gewoon doen want je bent het waard!
 - Geschreven door CB, 14-10-2021 16:06
Ik heb, zoals zovelen onder jullie , een aantal jaren een relatie gehad met een narcist. Ik wist dat er iets goed fout zat in de relatie maar kon er de vinger niet opleggen. Tot een vriendin mij, tijdens een, op het eerste zicht banale conversatie mij deed beseffen wat ik meemaakte. Ik had een pure narcist in huis, eerst dacht ik , we kunnen dit oplossen maar ik zal jullie niet verbazen als dit niet op te lossen valt. Ik ben redelijk hoog opgeleid en heb door mijn professionele ervaring al met veel verschillende persoonlijkheden te maken gehad, maar dit had ik niet zien aankomen. Ik voelde me dan ook heel erg dom. Ik ben daarna op een rollercoaster gegaan aan emoties met als gevolg de beëindiging van de relatie. Ik ging daarna regelrecht naar een depressie , want ik had misschien geen narcist meer in mijn buurt maar in mijn hoofd zat het er nog volledig in verweven. Ik kon niets meer, het einde van de wereld was voor mij aangebroken, ik sliep niet meer, ik had veel steun aan vrienden die me probeerden op te monteren maar niets hielp. Ik ging op doktersbezoek en die zag dat het ernstig was en zei dat er niets anders op zat dan medicatie , therapie en rust. Toen ging ik naar huis en nam mijn eerste medicatie. De volgende dag ben ik opgestaan, en toen zei ik bij mezelf, nee dit kan niet , ik moet iets doen, ik heb kinderen , als ik hier als een zombie rondloop dan gaat dit verder goed gaan. Ik ben dan op internet gaan surfen op zoek naar oplossingen en ben terecht gekomen op de site van Emelie, daar heb ik gekozen voor het 4-daags herstel. Ik had geen achtergrond of informatie en ook geen hoge verwachtingen maar ik dacht dat het zeker niet slechter kon zijn voor mij. Het was 400km rijden dus dat was dan ook weg uit mijn omgeving. Ik ben aangekomen en voelde mij op een niveau 20% op een schaal van hoe goed je je mentaal voelt. De verwelkoming door Emelie was hartelijk, no nonsense. Het plan werd uit de doeken gedaan met een duidelijk doel om na 4 dagen in een herstelfase te komen. Je krijgt de dingen aangereikt om te herstellen van wat narcisten in je kapot hebben gemaakt, tijd om naar jezelf te kijken, je goed voelen om dingen alleen te doen, je niet meer schuldig te voelen, de EFT sessie heeft ook een enorm effect, je beseft het pas de volgende dag hoe positief dit op je gemoed werkt. Na de 4 daagse had ik een heel goed gevoel en was ik mentaal geboost naar 40% . Emelie heeft een concept bedacht die de zaken verduidelijkt , wat ze bedacht heeft over blauwe en rode mensen is heel handig. Ze geeft tips and tricks om de volgende 6 maanden door te komen, hoe je deze slechte ervaring van je kunt helpen afzetten en nog vele andere dingen die ik niet ga verklappen. Het voordeel bij Emelie is dat het vanuit haar eigen ervaring komt , het komt dan ook heel natuurlijk en geloofwaardig over. Wat echter nog beter is dat ik na 2 weken mij op 70% voelde, ik begon weer echt mezelf terug te vinden, de normale persoon die ik vroeger was dankzij dit 4daags herstel. Nu, na 6 maanden, als ik terugblik ben ik op een niveau van 95% van het herstel en dit is eigenlijk maar sinds enkele weken, ik heb veel geleerd over mezelf , ik heb een heel groot geschenk gekregen van Emelie door haar programma want ik ben me bewuster gaan voelen , voel me beter in mijn vel dan zelfs voor mijn narcistische relatie. Ik heb haar raad opgevolgd wat ik de volgende 6 maanden na het herstel moest doen en niet doen , en dit werkt echt. Ik ben eerlijk en heb niet alles 100% kunnen volgen maar als je al 80% volgt zal je de merkbare positieve effecten voelen en meedragen. Ik raad echt aan om de sessie bij Emelie te volgen , het is een fundamenteel element in ons herstel , je voelt de rust bij Emelie, haar motivatie om anderen te helpen, een werkbare en praktische onmiddellijk toepasbare methode, en als ik nu terugblik krijg je een blijvend effect. Dus bedankt Emelie voor je inzet, voor wat je voor ons doet, voor je inspirerende persoonlijkheid
 - Geschreven door Leo, 14-10-2021 14:36
Hoi Emelie. Graag schrijf ik een stukje over mijn 4 daags herstel van 5 t/m 8 juli 2021. Nadat ik je boek "Hij/zij was de liefste ...... maar ook de ergste" gelezen had voelde ik mezelf er niet meer alleen voor staan in de verwerking van de gevolgen van relatieslachtoffer borderline-er in mijn geval. Ik herkende zo veel voorbeelden uit het boek dat het bijna eng was. Daarom twijfelde ik er niet aan om deel te nemen aan de cursus. Bij aanvang van de cursus was mijn relatie inmiddels alweer een jaar voorbij, maar ik had de behoefte om er voor eens en altijd "verder" mee te kunnen. Bij aankomst voelde ik meteen de good vibes van jou en de villa. Ik voelde mij er letterlijk door omarmt. Een perfect uitgangspunt om te helen. Alle cursisten kwamen die dag daarom bij jou tezamen. We werden bij binnenkomst uitgenodigd aan die heerlijk grote keukentafel om gezamenlijk te lunchen. Ondertussen leerde iedereen elkaar en jou een beetje beter kennen. Alles in een goede atmosfeer. Dat is de onvervalste bakermat voor een goed 4 daags herstel. Deze warme deken is in mijn beleving onafgebroken aanwezig geweest. De oefeningen en (persoonlijke) gesprekken waren structureel en bevorderlijk voor mijn inzicht in de materie en daarmee vormden ze een goede impuls voor mijn herstel. Persoonlijk heb ik veel bevestiging gevonden in de dingen die je onderbewust wel weet uit je relatie maar die je toch nog onbewust onbekwaam laten. Tijdens deze cursus zijn de puntjes echt op de i gezet en voelde ik mezelf meer verplaatsen richting bewust bekwaam. Bewust van de (persoonlijke) oorzaken waardoor je slachtoffer bent geworden en bekwaam in de zin dat ik mezelf sterker voelde om eventuele toekomstige dreigingen te herkennen en uit de weg te gaan. Hiermee raakt de cursus precies de kern. Namelijk hoe ik als persoon slachtoffer heb kunnen worden. Hoe confronterend dit ook is want dit zegt iets over mijzelf als persoon. Dit gat in je ziel/hart moet je zelf dichten en! Daarnaast leer je het soort mensen waarbij je slachtoffer zou kunnen worden vrij makkelijk te herkennen. Dit maakt de cirkel rond qua ingrediënten die je nodig hebt voor herstel. Het zal jullie niet verbazen dat ik met enorm veel bewondering kijk naar de aanpak van Emelie. Zowel qua persoon als ervaringsdeskundige en cursistenleidster had ik mezelf geen betere voorstelling kunnen maken. Emelie nogmaals enorm bedankt.
 - Geschreven door Ursula , 12-10-2021 19:52
Hallo Emelie Het is inmiddels 8 weken geleden dat ik bij je was voor mijn 4 daags herstel En ik heb er zo verschrikkelijk veel aan gehad Je hebt me zoveel geleerd en duidelijk gemaakt Voor mij was het een redding Een redding uit een doolhof van leugens en onzekerheden, angsten en twijfels Ik had geen betere keuze kunnen maken dan me bij jou aan te melden voor dit 4 daags herstel Allereerst liep ik bij je binnen met de onzekerheid of ik toch misschien zelf geen Borderline heb En ik liep na 4 dagen bij je de deur weer uit met de overtuiging dat ik nooit meer aan mezelf hoef te twijfelen En dat doe ik dan sindsdien ook (bijna) niet meer En mocht ik twijfelen dan hoef ik alleen maar te denken aan een enkel voorbeeld van wat mij is overkomen, zoals de beschuldiging dat het lichamelijk geweld door mij werd uitgelokt, mijn schuld was Je hebt me geleerd waarom de narcist mij uitgezocht heeft De grote ster die nu leert een kleine ster te zijn, te mogen zijn En dat bevalt me heel goed moet ik zeggen Altijd maar voor anderen, vaak onbekenden, alles te willen oplossen Nu denk ik 3 keer na voordat ik iets zeg En dan zeg ik vervolgens meestal niets, heerlijk En je hebt uitgelegd over de wond De wond die ik had toen ik de narcist leerde kennen De pijn die ik niet wilde voelen Nu weet ik dat ik zelf mijn wond moet helen Ook de wond die ik bij deze narcist heb opgelopen En daar mag ik rustig mijn tijd voor nemen Hoe de narcist te werk gaat Hoe hij je in Fase 1 betovert En hoe die verwarring die hij toen bij me heeft neergelegd er voor gezorgd heeft dat ik zo lang, 21 jaar, bij hem ben gebleven Vaak krijg je ook de vraag waarom ik niet eerder ben weggegaan En nu kan ik dat voor mezelf uitleggen En dat is genoeg Ik hoef mezelf daar niet voor te verontschuldigen En ook het spiegelen Dat is me zo duidelijk geworden Hoe de narcist mijn empathie, mijn waarden en normen spiegelt Het contact is nog niet verbroken Volgende week maandag heb ik als het goed is mijn geld van de verkoop van de woning op mijn rekening staan en kan ik het contact definitief verbreken Het contact tussen ons Niet het contact over de kinderen En als dat niet voldoende blijkt, zal ook dat contact moeten verdwijnen Maar tijdens het contact dat ik nu nog heb zie ik het spiegelen heel duidelijk Soms herhaalt hij letterlijk iets dat ik gezegd heb, alsof het zijn mening is En ik weet nu wat ze bedoelen met “ook na het verbreken van de relatie gaat de narcist door” Ik begreep dat eerst niet Maar het is heel simpel Hij blijft doorgaan met leugens vertellen Over de meest onzinnige dingen De rode poppetjes en de blauwe poppetjes Het is heel simplistisch door je uitgelegd Het is bijna een wiskundige formule (klinkt ingewikkeld) maar 1+1=altijd 2 Het narcisme is heel voorspelbaar Ze doen alles eigenlijk helemaal volgens het boekje Voor mij is dat een prettige manier van uitleg Ik ben analytisch en kan het daardoor begrijpen Alles klopt En alles wat ik in het begin niet kloppend kon krijgen, klopt uiteindelijk toch Ik weet nu dat de narcist altijd liegt Wat hij ook zegt, het is altijd een leugen Geen empathie, geen spijt, geen geweten Hoe bijzonder, zeker als je zelf “normaal” bent Alsof ik al die jaren met een aliën heb samengeleefd En mijn onderbuik gevoel Wat heb ik een “last” gehad van mijn onderbuik Als er nu iets voorvalt herken ik het meteen En druk ik het weg Naar beneden, door mijn benen, even schudden met mijn tenen En ik mag er naar luisteren Als iets niet goed voelt, is het niet goed Zo ook met grenzen aangeven Voor nu heb ik alleen nog te maken met hem als vader van mijn kinderen En ook daarin leer ik weer langzaam wat mijn grenzen zijn En die geef ik nu ook aan En hij kan niet anders dan dat te accepteren Dat was wel even een dingetje Te ontdekken dat mijn grenzen zijn grenzen waren geworden En soms is het even zoeken En soms moet ik er even op terug komen naar hem En tja, dan wordt hij boos, want ik had toch gezegd dat ik iets goed vond En dan kan ik nu rustig zeggen, ik kom er op terug Ik heb toch een andere mening, een andere grens Kortom Voor mij kwam je als de redder in mijn leven Je kunt niet van iemand houden die leeg is Mijn liefde, of wat ik dacht dat er nog van over was, was in één klap weg Dankzij de inzichten die ik van jou heb geleerd En zo kan mijn wond langzaam genezen Tot zover mijn enorme dank