Relatieverslaafd of Codependentie

Relatieverslaafd betekent niet dat u van de ene naar de ander relatie hopt of dat u alleen maar verliefd wilt zijn en na een paar weken of maanden het weer uit maakt om weer opnieuw de verliefdheid te voelen. Relatieverslaafd betekent dat u op mannen/vrouwen valt die beschadigd zijn en u ze wilt redden, liefde geven zonder dat u liefde terugkrijgt en dat u blijft hopen dat het allemaal goed komt als u maar blijft geven. Dit alles om die ene aai over uw bol te krijgen.

Sommige mannen of vrouwen storten zich steeds weer in de armen van een moeilijke man/vrouw. Hij/zij is getrouwd, heeft problemen, gaat vreemd. Kortom, hij/zij kan niet geven waar u behoefte aan heeft. Het gaat zover dat u op den duur uzelf respectloos laat behandelen, soms zelfs gewelddadig.

U krijgt de dwang om alleen in uw eentje de problemen in de relatie op te lossen. U bedenkt allerlei manieren, tot bijna grenzeloos voor uzelf, soms oneerbaar om uzelf te verlagen alsof uzelf niets meer waard bent. U verafgoodt hem/haar want in uw hoofd speelt alleen maar de gedachte "we kunnen het zo goed hebben samen".

U neemt zijn/haar humeurige buien, onverschiligheid en minachting naar u voor lief.

Uw relatie wordt een obsessie; uw hele leven, uw gedrag en gezondheid wordt erdoor overheerst. U houdt met alles uw handen boven zijn/haar hoofd, u verdedigt zijn/haar fouten tegenover uw vrienden en familie. Het nare gedrag naar u toe praat u goed met excuses dat het door zijn/haar ex, vader of moeder, verleden of wat dan ook komt dat hij/zij zich zo gedraagt. U probeert te helpen en voordat u het weet begint u als een soort psycholoog te werken in uw relatie.

Eigenlijk niet wetende dat u zelf een groot probleem heeft, u valt steeds op de verkeerde persoon. Niet wetende dat u zelf een heel beschadigd, lief en gevoelig persoon bent die veel beter verdient en veel meer waard is dan op deze manier behandeld te worden.

U kunt niet alleen maar de reddende engel zijn. Ook voor u mag er liefde zijn, een arm om u heen en geborgenheid. Geen emotionele pijn en verdriet meer maar een relatie waarin men er voor elkaar is. U heeft genoeg gegeven, nu bent u aan de beurt.

U bent niet in staat de relatie die niet goed voor u is, los te laten

Ik geef u graag de steun die u nodig heeft.

  Narcist en narcisme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingeschreven bij KvK 020809280000

BTW nr NL174626290B02