Waarom ik? Verdriet bij narcisme en borderline relatie

 

Waarom “Ik “ vragen veel mensen zich vaak af als ze in een destructieve relatie zitten, hoe heb ik het zo ver laten komen, wat is er gebeurd?

Maar dat vraag je jezelf ook af als je pas uit een destructieve relatie bent gekomen, dan stel je jezelf die vraag nog veel vaker, juist omdat je nu pas wakker begint te geworden, niet begrijpend dat juist jou dit moest overkomen.

Je hebt echt alles geprobeerd om deze relatie te laten slagen maar steeds waren er weer die blokkades die je voor je voeten werden gegooid.

Het telkens weer jezelf opnieuw oprapen en er weer voor willen gaan, eigenlijk wetend dat het steeds maar weer van korte duur zou zijn, maar je deed het, was het niet voor jezelf dan voor het gezin en de kinderen.

Je probeert er toch in te blijven geloven, je weet het nooit, stel je voor dat het toch goed zou kunnen komen, je hebt je steeds meer aangepast, en in bochten gewrongen om de lieve vrede te bewaren, je bent veranderd in de hoop dat als jij verandert hij misschien wel mee zal veranderen en er misschien ook weer aan gaat denken om er weer iets leuks van te maken.

Ja want dat was het in het begin toch ook, leuk, gezellig. Het was gewoon perfect ondanks die vreemde voorvalletjes, zijn boosheid, zonder enige reden, waar ik echt helemaal niets van begreep, het gebeurde gewoon zonder aanleiding, maar dat duurde dan niet zo lang, er werd in het begin veel gesust met lieve woordjes en excuses, maar waren die eigenlijk wel gemeend?

En waren mijn excuses op den duur ook wel gemeend, of zei ik dat dan alleen maar om het weer goed te krijgen en de sfeer te herstellen?

Narcist en narcisme

 

Ik voel de pijn nog in mijn hart en het verdriet heeft me totaal uitgeput, het strijden om de kinderen en alles wat wij samen hebben opgebouwd.

Ik wil nu alleen nog maar op een goede manier van elkaar los te komen maar waarom altijd die weerstand en het tijdrekken, hoe kan deze persoon met betraande ogen tegenover de instanties staan, verdriet tonen wat hij/zij niet heeft en zeker niet voelt. Hoe lukt het hem /haar om altijd iedereen voor zich te winnen om zijn/haar doelen te bereiken?

Hoe kan deze persoon die ik zo lief had waar ik echt voor honderd procent voor wilde gaan en inzetten, zo haatdragend over mij praten tegen iedereen, waarom wil deze persoon iedereen tegen mij opzetten zodat zij de rug naar mij toekeren, zien zij nu echt niet wat er werkelijk aan de hand is?

Al mijn vertrouwen is weg, of willen ze mij gek maken of ben ik gek aan het worden? Hoe kan ik het beetje respect dat ik nog heb redden? Ik begin mijzelf  te verwijten dat ik het toegelaten heb dat iemand op zo'n minne manier met me om ging, dat ik mezelf zo heb laten manipuleren. Hoe heb ik zo veel en intens kunnen van iemand kunnen houden die er plezier in had om dit een ander aan te doen en dan ook nog met droge ogen?

Hoe kan ik opnieuw beginnen en waar komt mijn angst vandaan, ik was altijd zo sterk, en nu…. het kost me moeite om iemand te vertrouwen, want je ziet niet aan de buitenkant hoe verrot en ziek iemand aan de binnenkant kan zijn.

Waarom heb ik juist deze persoon in mijn leven laten komen en waarom wilde ik juist met deze persoon mijn leven delen?

Hoe kom ik hier uit, help mij want het lijkt of de hele wereld tegen mij is en dat alles van mij af genomen wordt. Ik ben zelfs bang dat mijn kinderen mij afgenomen worden, want wie gelooft mijn verhaal het lijkt zo onwerkelijk voor de buitenwereld.

En als het om de kinderen gaat voor je het weet krijgt jij jeugdzorg aan de deur  in plaast van de narcistische of borderline partner of erger nog OTS (Onder Toezicht Stelling) een vreselijke gedachte dat alles tussen jouw handen wegglipt tot ouderverstoting toe.

Ik vraag me vaak af hoe  narcisten en borderliners iemand zó kunnen betoveren, ik wil hem/haar eigenlijk niet meer maar ergens diep van binnen hou ik nog wel van hem/haar, en ik schaam me daar eigenlijk voor.

Dit is een samenvatting van de meeste gedachtes van ex-partners die uit een destructieve relatie komen.

Maar waarom jij? Omdat je:

 • Een lief mens bent
 • Hooggevoelig bent (HSP)
 • Empathie hebt
 • Loyaal bent
 • Mededogen hebt
 • Meelevend bent
 • Gevoelig bent
 • Een geweten hebt
 • Getalenteerd bent (creatief of intellectueel)
 • Warmte geeft
 • Vrienden hebt
 • Liefde kunt geven